KËRKIM

EMËR
ÇMIM -
QYTETI
STANDARD
 

Anfrage


Informacione të përgjithshme

Kur i jepni makines Shqipëri, Vlen te permendet se ekzistojne limitet e shpjtesise . Megjithatë, duke pasur parasysh gjendjen e rrugëve, ata nuk janë të pabaza. Edhe në qoftë se ne shkojmë nëpër sipërfaqe ripërtërirë asfalti, e cila në Shqipëri është e konsiderushme , mund të  na presin surpriza të pakëndshme, të tilla si puseta te pambyllura .

 

Shpejtësi

 • Në zonat e banuara për të gjitha llojet e automjeteve shpejtesia maksimale kufizohet në 40 km / h.
 • Ndersa jashtë zonave te banuara makinat mund të lëvizin me një shpejtësi maksimale prej 80-90 km / h, makina me rimorkio, dhe ato mbi 3.5 t vetëm 70 km / h.
 • Në autostrada për makinat e pasagjerëve me nje shpejtesi maksimale 110 km / h, dhe për makina dhe kamionë me rimorkio - 80 km / h.

 

Rripa

Venia rripave te sigurimit janë të detyrueshme. Kjo vlen për të gjithë udhëtarët e automjetit.

Dritat


Përdorimi i dritave me rreze të gjata është i detyrueshëm në rast të kufizimeve të shikimit për shkak të kushteve të motit dhe në tunele.

 

Pajisjet e detyrueshme për të përfshirë:

 • rripa të sigurisë,
 • kuti e ndihmës se shpejte,
 • trekëndësh paralajmerues.

 

Elementet e rekomanduar, por jo të detyrueshme, janë bombol gazi zjarrfikës dhe litari terheqes. Përveç kësaj, për shkak të stacionet e shërbimit të rralla, është e rekomandueshme që transportin e mjeteve themelore dhe pjesë këmbimi.


Dokumentet e nevojshme 

Siguracion  i mjetit 

 

Në hyrje të Shqipërisë, ju do tju duhet:

 • dokument identiteti: Një pasaportë e vlefshme për të paktën 3 muaj nga nisjes së planifikuar drejt Shqipërisë (residentet ose turistet është gjithashtu e mundur në bazë të kartës së identitetit)
 • patentë e shoferit,
 • Ceritfikaten e automjetit  me certifikate e kontrollit teknik ,
 • Siguracion i detyruar i automjetit- kartë jeshile,
 • në rastin kur shoferi nuk është pronari i automjetit do të nevojitet leje e posacme për të përdorur automjetin jashtë dhe brenda vendit .

 

Ju duhet të mbani mend në lidhje me sigurimin e aksidenteve dhe sigurimi shtesë shëndetësor.


AUOSTRADA, RRUGET E PAGESAVE

Ne shtetin shqiptar nuk ka autostrada apo rruge lokale apo autostrata ne te cilat mund te levizni kundrejt pageses .


SIGURIA/KULTURA LEVIZESE

ALKOOL

Ne rast ndalimi nga  policia , kufiri maksimal alkoolit në gjak është 0.01 per prim. Drejtimi i makines  nën ndikimin e alkoolit dënohet me gjobë nga 10 000 Lek deri në 40 000 lekë dhe / ose ndalimin patentës shoferit për një periudhë prej 6 deri 12 muaj, dhe në rast të perseritjes   deri në dy vjet.

TELEFON

Gjatë drejtimit te mjetit nuk lejohet një bisede telefonike, gjate ngarjes duhet të përdorni një kufje pa duar ose një të veçantë.

FEMIJE

Fëmijët nën moshen 12 vjec duhet te rrine  në sediljen e pasme dhe duhet të sigurohet për një pajisje të përshtatshme të sigurisë të madhësisë së tyre.

PERDORIMI I NJE RIMORKIO  ME DIMENSIONE TE MEDHA

Perdorimi i një rimorkio është e lidhur me disa fortifikimeve të tjera. Kjo vlen në kufi të veçantë me shpejtësi (shih pikën. Informacione te Pergjithshme).

INFORMACIONE SHTESE

Në Shqipëri, është e rekomandueshme që një kujdes të madh dhe besim të kufizuar në semafor, të cilat shoferët lokale rrallë i kushtojne vëmendje. Një mjet për të paralajmëruar nje manovër e planifikuar e shoferit është  më e zakonshme. Ajo gjithashtu shërben për të shprehur frustrimin dhe përshëndetje sjelljen e shoferët e tjerë. Për shkak të gjendjes së keqe teknike të automjeteve shqiptare dhe mungesa e shpeshtë e ndriçimit, ne rekomandojmë vëmendje të veçantë kur lëvizëse gjatë natës. Sidomos që çiklistët - si automjete - gjithashtu kanë tendencë të jetë i padukshëm në rrugë.

PERMBLEDHJE

Te levizesh rrugët shqiptare duhet të jenë sa më të përqendruar dhe të kujdesshëm. Së pari, për shkak të gjendjes së rrugëve. Së dyti, për shkak të vështirë për të parashikuar sjelljen e shoferve. Surpriza e parë kaloi mjaft shpejt, megjithatë, dhe rruget lokale  makinash dhe përdorimi i tyre është e lehtë . Gjithnjë e më shumë të dukshme është përmirësimi i gjendjes së rrugëve dhe infrastrukturës  nga hotelet. Shqipëria është një vend i hapur dhe miqësor për turistët, por në të njëjtën kohë - dhe kjo është më e bukur - ju mund të gjeni një vend në të paprishur dhe rrallë vizituar.

NUMERAT E TELEFONIT TE REDESISHME

355 66 40 01 222 355 69 40 01 222 67 20 355 ose 21 222 - ndihma e rrugës automobilistike Tirane (ACA), është e hapur 24 orë.

129 - policia,

128 - zjarrfikës,

127 - ambulance