KËRKIM

EMËR
ÇMIM -
QYTETI
STANDARD
 

çmimet


Monedha shqiptare  është leku, megjithatë, në restorante, shumicen e dyqaneve, stacionet e benzinës ju mund të paguani dhe në euro. Ku kursi mesatar i këmbimit: 1 euro = përafërsisht 135 Lek.

Ne po ju tregojme  monedhat që janë në qarkullim, edhe pse vetëm disa monedha normale në emertimet e prerjes 1 dhe 5 Lek të janë shumë të rralla.

 

Kartëmonedha  e parë eshte 200 Lek e cila është pothuajse 1 euro gjysem. Çfarë mund të blini me të? Një paketë cigare, patate të skuqura ose byrek te shoqeruar me kos ose dhalle.

Për 500 Lek tani mund të hani një darkë modeste! Makarona me salcë domatesh dhe diçka për të pirë ose pica, Ne gjithashtu ju sugjerojme  një pjate me supë dhe me pas një filxhan kafe 


Me sasine 1000 Lek mund te mjaftoje  që ju të urdhëroni ushqim deti !Gjithashtu për dashamirët e pjatave  te mishit te cilat do të jenë të shërbyer me patate me sallatë dheme lakër. Në dyqan ju mund të përballojë për konjak dhe disa fruta te thata . Ose zgjidhni një menu romantike për dy njerëz të përbërë nga vere Luani  (500 Lek) dhe nje antipaste mix te djathrave dhe ullinj.

Emërtimi më e lartë është 5000  Lek të mjaftueshme për praktikisht çdo gjë:

Përveç shkëmbimit në zyrat e këmbimit ju mund të sigurtë përdorni ATM, e cila është  shumë e perdoreshme në Shqipëri. Ashtu si në qytete te medha ne EU, si dhe perdorimin e kartës së kreditit ne ATM apo dyqane . Dhe ne shumicen e rasteve pranojne kartat  Visa dhe Mastercard dhe American Express.

Çmimet mesatare të ushqimit:

Bukë për 100 Lek

Panine. 10-20 Lek

feta djathë të përpunuara .120-150 Lek

djathë të përpunuara në trekëndëshat (e tërë paketa) Përafër. 120-150 Lek

Djath kaçkavall përafërsisht. 150 Lek

Proshute (paketimi) rreth. 150 Lek

Ullinj te paketuar përafërsisht. 160 Lek

Qumësht përafërsisht. 170 Lek

Dhalla përafërsisht. 50-70 e Lek

Salcice rreth 150 Lek

Frankfurters (paketë 4 copa) rreth 180 Lek

alkoolet

Beer (Tirana, Korca, etj) mund të jete 0.5l reth. 70-150 Lek (në varësi të markë)

Konjak Skënderbeu 600 Lek (nuk ia vlen TË GJENI lirë! Nuk mund të jetë fals)

Vere nga 200 deri në 700 Lek (Jemi duke folur në lidhje me verërat shqiptare, të cilat janë kryesisht të gjysmë-thatë)

Cigare 200-250 Lek

pije

Uji 0.5 rreth 100 Lek

Fanta / Coca Cola etj 1.5L rreth 160 Lek

lëndë djegëse

Nafta rreth 95-165 Lek

Benzina - 160 Lek