KËRKIM

EMËR
ÇMIM -
QYTETI
STANDARD
 

Festa - Hotele në Mitrovicë Kosovë


Etnografia e Durresit, i perket kultures se Shqiperise se Mesme, ku grate vishen me dimi e me jeleke, ne koke mbajne nje feste te vogel zbukuruar me imitime monedhash, kurse burrat veshin brekushe, xhoka te zeza prej Leshi ose jeleke te kuq,dhe ne koke mbajne qeleshe me male te sheshte Gjiihashtu edhe kenget e vallet i perkasin kultures dhe traditave te Shqiperise se Mesme.
Durrësi mund të krahasohet me qytetet më të mëdha të Mesdheut të lashtë dhe mesjetar. Epidamn - Dyrrah është ndërtuar nga Iliret Taulante, dallendyshasi në shekullin XIII-XI para Krishtit. Në kushtet e një klime mesdhetare, zona më e përshtatshme për strehim ishte ajo e lumit Erzen, si dhe bregdeti perëndimor rreth tij. Në bregun e Gjirit të Durrësit, qendra e parë ose Limani quhej Dyrrah. Sipas autorëve të lashtë, ky qytet u themelua nga dy mbretër ilire që quheshin Dyrah dhe Epidamn. Në kohën e Perandorit Anastasios I (491-519) dhe Justianani I [527-565], qyteti u bë transformim i rëndësishëm në strukturën urbane, duke marrë tiparet e një qyteti tipik bizantin-krishterë. Në shekullin e nëntë. Xl-XV, Shteti shqiptar njihet si shteti i Ibrahimit. Ky shtet Gjatë viteve të monarkisë shqiptare (1924-1939) Durrësi fitoi një frymë të re dhe periudha e qytetarisë fisnike të Durrësit të sistemit socialist (1945-1990) përfshin investime në disa degë të industrisë, kolektivizimin e bujqësisë, arsimin masiv, krijimin E një sërë objektesh sociale dhe kulturore. Në fillim të viteve 1990, u prezantuan normat e para të sistemit demokratik, me shumë probleme për fazën e tranzicionit, por me perspektivat për të ardhmen. Sistemi i ri dhe reformat ekonomike të zbatuara në Shqipëri dhe Durrës pas vitit 1990 solli transformime të rëndësishme në jetën ekonomike. Kultura dhe Etnografia Durrësi është një qytet i kulturës së hershme, për prejardhjen e tij të lashtë. Qyteti ka trashëguar shumë nga vlerat e së kaluarës, vendet historike dhe arkeologjike si Amfiteatri, Burimi Bizantin, Torra Venetian, Muret e Deteve, si dhe qendrat kulturore dhe fetare si Bazilika e Arapajt, Kalaja e Rodonit. Etnografia e Durrësit, e cila i përket kulturës së Lindjes së Mesme, ku gratë vishen me grykë dhe pelte, në kokë mbajnë një parti të vogël të zbukuruar me imitime të monedhës, ndërsa burrat i veshin pantallona të shkurtra, lesh të zi ose xhaketë të kuqe, Dhe ne Kryetarët Flathead me Malet Flat Edhe këngët dhe vallet i përkasin kulturës dhe traditave të Shqipërisë së Mesme.

EDRA COMPLEX

HEBA APARTMENTS

SOFRA E PRIZRENIT HOTEL

HOTEL YLBERI

KAPRI HOTEL

SUNRISE HOTEL CAMERIA

HOTEL KASTRATI