KËRKIM

EMËR
ÇMIM -
QYTETI
STANDARD
 

Di vacanza - Alberghi a Kruja Albania


Qyteti i Ksamilit, vetëm 7 km larg Sarandës, mbetet një nga zonat më të bukura të Shqipërisë, e krijuar nga dora e njeriut rreth 45 vjet më parë. I ndodhur në një gji mbresëlënëse, të quajtur "Gjiri i Tetransit", vendi është i gjelbëruar me ullishte, portokall dhe pemë mesdhetare. Regjimi komunist ndoqi modelin e Korfuzit për të rritur bujqësinë e pasur me agrume, si dhe turizmin bregdetar. Në Ksamil, ka 4 ishuj, më i madhi 5 hektarë dhe ndodhet 60 metra larg bregdetit, ndërsa më larg është më pak se gjysmë milje larg. Në sezonin veror, mijëra pushues udhëtojnë me varkë për ta shijuar oazën e qetësisë. Pas viteve 1990 qyteti u deformua, si rezultat i lëvizjes demografike kaotike dhe numri i banorëve u dyfishua duke krijuar probleme në planin e zhvillimit të turizmit elitar
Ksamili ofron jo vetëm një peizazh të pasur natyror, por edhe vlera të mëdha arkeologjike dhe historike, dhe kjo ka të bëjë me qytetin e lashtë të Butrintit të përmendur në shekullin VI para Krishtit nga Hetakut, por mendohet se kodra e Butrintit të jetë e banuar para lindjes se Qyteti. Kemi një shëtitore, një tempull, një kullë në hyrje të Butrintit, që shërben për kontrollin e kanalit të Vivarit dhe muret Demes, që ndanë të gjithë gadishullin e Ksamilit në një tokë në pronësi të Butrintit. Ky mur ka qenë porta e Gadishullit të Ksamilit. Pozita gjeografike, kushtet klimatike, peizazhet dhe pamjet natyrore si dhe antikiteti që kanë lënë gjurmë të thella në këtë zonë e bëjnë Ksamilin të kërkojë nga syri turistik i turistëve vendas dhe të huaj.

MALO APARTMENTS

APARTMENTS VILLA BLUE

ZAKOMERA APARTMENTS

APARTMENTS VILLA CHRIS

DORTI APARTMENTS

BUJARI APARTMENTS

JONI APARTMENTS

APARTMENTS HASANI

APARTMENTS VILLA KELI

APARTMETS VILLA JULIANO

APARTMENT VILLA GAZALIU

HOTEL VILLA DACI

VIKTORI APARTMENTS

APARTMENTS ROKU 1