KËRKIM

EMËR
ÇMIM -
QYTETI
STANDARD
 

Di vacanza - Alberghi a Kruja Albania


Qyteti i Laçit është qendra e rrethit të Kurbinit. Në lindje janë rrënojat e fortesës së Sebastes dhe kishës së Shna Ndoj. Në vitin 1902 Shtjefën Gjeçovi hapi shkollën shqipe. Në vitin 1959 ishte një fshat, por më pas u bë qendër urbane. U ndërtua Fabrika Superfofate e 1962, Fabrika e Shkrirjes së Bakrit (1978), Kombinimi i Kimisë së Bashkuar të Drurit, Parku Automobilistik i Mallrave, Koordinatat gjeografike janë: 41 ° 49'N 19 ° 37'E. Sipërfaqja: 13.5 km2. Popullsia e përgjithshme është 30,740. Qyteti ka 29 391 banorë ndërsa fshati ka 1354 banorë. Për një kohë të gjatë, u quajt qyteti industrial, pasi u krijuan disa bimë, të cilat, për shkak të teknologjisë së vjetër, nuk funksionojnë më. Laç, emri i vjetër i të cilit quhet SEBASTE, është i njohur në mbarë Shqipërinë për Kishën e Shën-Dout, e cila është vizituar nga mijëra pelegrinë. Ekziston një shkollë e mesme dhe 5 shkolla 9-vjeçare publike dhe një private.

HOTEL UNIVERS