KËRKIM

EMËR
ÇMIM -
QYTETI
STANDARD
 

Di vacanza - Alberghi a Kruja Albania


Shtatë plazhet e 9 fshatrave të Lukovës përfshijnë gati 60 për qind të bregdetit Jon. Përfshirja përbëhet nga 154 km linjë lineare me plazhe të ndryshme; Nga ato të hapura, masat, ato shkëmbore deri te ato më ekzotike, më të paeksploruara nga turistët. Pamja e mrekullueshme që ka dalë kur keni kaluar Shen Vasilin në rrugën për në Riviera tregon se sapo jeni afruar në plazhin e shpellës, një nga plazhet më të bukura të zonës. Nga rruga mund të shihni ose zgjidhni rrugicat e gjarprit që të çojnë në plazhin e Bunecit, Cave Beach, Plakoto, Krorza, ku është Manastiri i Shën Marisë, pjesë e Triadit të Shën Marisë, plazhit Heremet dhe plazhit E Kakomes. Maji është fillimi i "pranverës" për këtë zonë.
Vendndodhja e saj më e hershme është qyteti i Dhoknës në kodrat e Gjashnjarit që i përket shekullit. III - II p.e.r. Ky qytet u dogj nga komandanti romak Pal Emili në 169 p.e.r. Së bashku me 70 qytete të tjera në Epir. Duket e dokumentuar në kuadrin e regjistrimit otoman të vitit 1431 dhe 1582 nën emrin Llukova. Nga Lukovo ishte Shën. Nimfoni, kryeprift në Konstandinopojë (Stamboll). Ai lindi rreth viteve 50 të shekullit të 20-të. XIII. Fillimisht ai punoi si prift në Manastirin e Mesopotamit.
Baptisti 1310 - 1314 arriti gradën më të lartë: Patrik Ikumenik në Konstandinopojë. Pas vdekjes, ai u shpall shenjt i krishterimit. Sovjetikët kanë shërbyer si ushtarë në Mbretërinë e Napolit. Për mbrojtjen e saj, 30 kurora ra. Mbreti urdhëroi një zile që u vendos në Manastirin e Crorzës. Është një fshat i krishterë me tre kisha, mes të cilave edhe kisha e Shenimremtë të shekullit të nëntëmbëdhjetë. XVII. Lukova nuk u përfshi në djegiet e Ali Pashës Tepelenë më 1798. Kalina nxiti Kaloviot të luftonte kundër Turqisë. Lukova është në listën e fshatrave bregdetare që ka nënshkruar letra për Papën e Romës dhe Caricino ruse, si dhe për mbretërinë e Napolit dhe Venedikut që i quajti këto fshatra pronën e saj. Një udhëtim në Lukov nuk është vetëm një kënaqësi për të shijuar bregdetin e bukur, plazhet mahnitëse, shkëmbinjtë e gjelbër, por vizitorët gjithashtu mund të njihen me shumë atraksione historike, monumentale dhe kulturore. Në Lukov ju mund të shkoni në një bregdetare, natyrore dhe kulturore. Fshati shtrihet në dy kodra të mbuluara me plantacione të ullirit dhe frutorëve në një lartësi prej 150 m nga bregu i detit dhe në bregdetin e tij të gjerë strehon një numër i madh plazhe me madhësi të ndryshme.

VJERI APARTAMENTS