KËRKIM

EMËR
ÇMIM -
QYTETI
STANDARD
 

Festa - Hotele në Mitrovicë Kosovë


Historia e zonave të Elbasanit daton në shekullin e dytë para Krishtit. Me vendbanimet e hershme ilire. Në shekullin e dytë, qyteti njihej si Skampa dhe më vonë quhej Skampini dhe ishte vartësi administrativ i Durres (Durrës). Duke qenë i vendosur në udhëkryqet Veri-Jug dhe Lindje-Perëndim, ajo ka shërbyer si një pikë kthese e rëndësishme dhe si një stacion i rëndësishëm, duke u referuar si qendra urbane, ushtarake dhe peshkopate. Pas bllokimit të rrugës Egnatia nga pushtimet e barbarëve, qyteti i Skampinit nuk u përmend më dhe u shkatërrua nga bullgarët dhe ostrogot gjatë emigracionit sllavo-bullgar diku nga shekulli 6-7. Elbasan u themelua nga turqit otomanë në të njëjtin vend në shekullin e 15-të. Pas humbjes që pësoi në rrethimin e dytë të Krujës, Sulltan Mehmeti II, i rindërtuar në kthim në vitin 1466, kalaja e vjetër, që të ketë si bazë për mbështetje të mëvonshme. Kalaja u ndërtua vetëm për 25 ditë dhe ndërtimi i saj ndihmoi 150,000 vetë. Në hyrje të kështjellës, në një pjatë, sulltani shkroi në turqisht: "Eli-Basan, Sulltan, Ibn Sultan, Fahati Sulltan, Mehmet hanë hanin". (Unë u dorëzova, Sulltan Sulltan, Sulltan Triumfant, Mehmeti,. ") Pra, Elbasan do të thotë" Unë vura dorën time ".

VILLA ZENELI

KRIVA RESORT

HOTEL FLORENTINA

HOTEL PONTE

Y-SALLA HOTEL

BOCI HOTEL

HOTEL COLOMBO

HOTEL ELDIO

H.B.P NOGU COMPLEX

UNIVERS RESORT

LE OLIVE HOTEL