KËRKIM

EMËR
ÇMIM -
QYTETI
STANDARD
 

Festa - Hotele në Mitrovicë Kosovë


Ka disa gjurmë të ndërtesave në nekropolin ilire, statuja të ndryshme të balta dhe plumbi, një sarkofag, një figurë e Terpsika (muzikës dance), etj, në territorin e sotëm të Mitrovicës. Jeta ekonomike në Dardan, madje edhe në zonën e Mitrovicës, është mbështetur kryesisht në bujqësi. Në shekullin e nëntëmbëdhjetë. I E. R. Iliria e cila gjendet nën sundimin romak. Mitrovica në këtë kohë mund të ketë qenë një vendpushim pushime dhe një vend të përpunimit të metaleve. Në kohët romake, pas Ulpiana, qendra e dytë e rëndësishme se çfarë Municipium DD afër Sočanan (Socanica) banuar edhe në paragrafin historike. Në fund të shekullit. IX. E Mitrovicës, alongwith territorin e Kosovës ishte nën sundimin e shtetit bullgar të Car Simeonit (897-927), dhe pas rënies së kësaj mbretërie që restauruar nën sundimin bizantin. Në 1185 viset shqiptare të veriut të Kosovës që të pushtuara nga shteti serb të Nemanjve. Këtu fillon periudha më e vështirë dhe më e errët për popullsinë shqiptare. Sundimtarët serbë kthyer këtë zonë në politike ekonomike qendër,, kishtare të shtetit të tyre, duke zbatuar politikën e tyre asimilimi. Në kohën e sundimit të Car Dushanit shqiptarët ishin të detyruar të braktisin ritin katolik për të orientuar drejt sllave veten ortodoksisë. Me ardhjen e sllavëve në zonat sintezë, e toponomastics Harta e ndryshuar rrënjësisht ballafaqohen. Shumë të vjetra emra iliro-shqiptare u zëvendësuan me emra të rinj sllave. Në gjysmën e dytë të shekullit. XIX Mitrovica wurde të rëndësishme ushtarake, qendra ekonomike, tregtare. Në afërsi të Mitrovicës, në fshatin Boletin, "Kosova" mullinj janë prodhuar. Si stacionit hekurudhor të ngarkesës, Mitrovica wurde në import dhe eksport stacion. Nëpër rrugët me kalldrëm u hapën artizanale të ndryshme dhe pazar
Popullata shqiptare e këtij mjedisi ka marrë pjesë kështu në ngjarje të rëndësishme, të tilla si: në luftërat e çlirimit gjatë gjysmës së dytë të shekullit të 16-të. XVII, në ngjarjet e periudhës së Tanzimatit, gjatë Rilindjes Kombëtare, gjatë periudhës midis dy luftërave botërore, gjatë LDB dhe dashuri sidomos gjatë dekadave të ngarkesës të shekullit të nëntëmbëdhjetë. XX. Lidhja Shqiptare e Prizrenit e cila ndiqet nga Ali Draga, Mulla Iliazi dhe Reds qen e udhëheqësve dhe drejtuesve të kësaj zone. Në gjysmën e dytë të shekullit XIX dhe në dekadën e parë të shekullit XIX, XX është i njohur për luftërat për liri të popullatës shqiptare të kësaj zone të udhëhequr nga Isa Boletini. Në vitin 1903 luftëtarët e Shalës së Bajgorës, të udhëhequr nga Yashar Boletini, Bejta Selaci, Shaban Jashari etj, mbajti një kryengritje të përgjakshme kundër forcave turke për të kundërshtuar vendosjen e konsullit rus, Shqerbin, i cili çfarë i njohur nga populli si Kanjalloz Mitrovicës. Hey çfarë vra nga Ibrahim Popovci nga fshati Suk i Gjilan.shops. Ndër objektet më të rëndësishme ishin sharra e Dragashit.

HOTEL PALACE

MOTEL PARK

HOTEL DARDANI

VILLA BELI