KËRKIM

EMËR
ÇMIM -
QYTETI
STANDARD
 

Festa - Hotele në Mitrovicë Kosovë


Prizreni, një qytet i lashtë historik pranë Lumëbardhit, nën shpatet piktoresk të Sharrit, është një nga qytetet më të vjetra dhe me një histori të gjatë dhe të pasur. Gjatë periudhës romake qyteti quhej Theranda, ndërsa Bizanti u quajt Prizdrijana. Në këtë zonë u kalua autostrada e vjetër e Dardanisë që lidhte Lezhën me Nishin. Kjo rrugë në mesjetë quhej Via de Zenta, ndërsa në shekullin e 19-të Prizreni ishte qendra e dytë tregtare më e rëndësishme e territoreve shqiptare, me rreth 1500 dyqane në fund të kësaj periudhe. Në të kaluarën dhe në zhvillimin e shkëlqyeshëm historik, siç tregojnë dhe shkruajnë njerëzit e frymëzuar nga Prizreni, ky qytet përjetoi valën dhe baticën. Lulëzimi më i madh ndodhi gjatë shekullit XIV gjatë sundimit të Perandorisë Osmane, ku u bë një qytet i hapur tregtare, një metropol i shtetit dhe çerdhe e zejtarisë, kulturës dhe artit.
Zakonisht Prizreni është quajtur "Muzeu i Qytetit" ose një qytet i burimeve dhe i bukurive. Përndryshe, Prizreni është qyteti më i pasur në Kosovë me monumente kulturore. Nën mbrojtjen e shtetit janë më shumë se 65 monumente të pasurive të paluajtshme dhe mbi 600 monumente historike dhe kulturore që janë të lëvizshme. Jetojnë shqiptarët, turqit, boshnjakët dhe të tjerët, të cilët me punë të përbashkët krijojnë një të ardhme më të bukur. Prizreni është qyteti që duhet të vizitoni, ku duhet të ndaloni të shihni monumentet, bukuritë e mjedisit dhe të përjetoni mikpritjen e qytetarëve. Përveç kësaj ueb faqe ka disa informacione të shkurtra dhe vetëm informacione për vizitorët lidhur me historinë e Prizrenit, por jo si pikë referimi për këtë çështje. Ne gjithashtu propozojmë disa lidhje në internet ku mund të gjeni më shumë informacione.

HOTEL VENISI

MOTEL PARIS

HOTEL ALVIDA

HOTEL ESTRADA

HOTEL OK

HOTEL ALBES

HOSTEL KALAJA

HOTEL LUMBARDHI

HOTEL RESTAURANT NATYRA

HOTEL VOCI

HOTEL LIJON

GRAND HOTEL EPHESUS

HOTEL ANTIKA