KËRKIM

EMËR
ÇMIM -
QYTETI
STANDARD
 

Di vacanza - Alberghi a Kruja Albania


në Orikum, plazhi gjatë me guralec shumë të bukura është kaq popullor në fundjavë me Vlonjat, kam gjetur këtë i kërkuar pas gjatë ndjenjën e përkatësisë. Dhe pse ka disa restorante, hotele dhe dyqane të hapura natën vonë, qyteti ka ruajtur natyrën e tij origjinale dhe atmosferën e një vend të paprishur, ku jeta vazhdon pa asnjë lartësimin e tepërt në mënyrë të përbashkët për të gjitha ato vende të komercializuara orientuar turistike.
Në Orikum, ju mund të filloni ditën tuaj duke dëgjuar zogjtë kënduar duke shijuar mëngjesin tuaj, dhe perime vendore dhe fruta me pa pesticide! I kishte harruar pothuajse erën e një karotë apo një domate - shijshëm! Një parajsë për njerëzit me probleme alergji ushqimore, dhe të gjitha trajton tezës në kërkimin rrethinat simpatik e vargjet malore dhe detin Adriatik me gaz.
Fancy një notuar? Merrni një 10 minuta më këmbë nga qendra e qytetit dhe për të marrë ... .Të zhytet në ujërat smerald të Adriatikut.
.Sipas Pseudo-Scymnus të autorit anonim greke dhe gjeografi, qyteti i Orikumit asaj që zgjidhen nga Euboeans humbura, të cilët ishin në lulëzim off kurs nga erërat e forta në e tyre fluturimin e kthimit nga beteja e Trojës, në 12 shekujt -14th B.C. Punimet e gërmimit të udhëhequr nga ekipi zviceran-shqiptar deri më tani kanë zbuluar një shtresë e rrënojat e një qyteti e cila daton nga 6 apo shekullit të 7 pes. Aktualisht, rrënojat janë të ruajtura në një park kombëtar. Qyteti antik grek ulet në një pozitë të favorshme gjeografike ku Adriatik dhe Jon të përmbushur. Si dhe afërsia e saj me Italinë dhe Greqinë, kjo bëri Orikumi në port të rëndësishëm në bregdetin e Adriatikut. Orikum ajo që më vonë e pushtuar nga romakët si një bazë mbrojtëse në luftërat e tyre kundër ilirëve dhe maqedonasve në B.C. shekullin e 3
Parku cila shtrihet në pjesën jugore të gjirit të Vlorës tregon dëshmi arkeologjike bën qe Orikumi te jete një qendër e zhvilluar urbane, me në amfiteatrin që mund të mbajë rreth 400 spektatorë. Zhytur nën lagunes Orikum, rrjeti përpunuar i rrugëve të qytetit mund të jetë liqene qetë sot. Kostoja e pranimit varion nga 200 lekë për vizitorët lekë në 700 për vizitorët e huaj.

SUNRISE RESORT

EDIR COMPLEX

VILLA KALTERSIA