KËRKIM

EMËR
ÇMIM -
QYTETI
STANDARD
 

Festa - Hotele në Mitrovicë Kosovë


Historia, kultura, tradita, pasuria natyrore, është e pozicionuar, mjedisi ruajtur, tokë pjellore dhe shumë më tepër, janë disa nga elementet që identi fi es qytetin e Pejës si një vend turistik për t'u vizituar nga turistë nga e gjithë bota në të gjitha stinët e vitit. Qyteti ka një një histori të madhe dhe kjo është identi fi kuar në Kosovë, si një destinacion turistik. Numri i dokumenteve të ndryshme tregon për egsistence të qytetit të Pejës si një habitat të organizuar që nga ilirët dhe që është përmendur si një udhëkryq karavan tregtare në mes të Venedikut dhe Raguzës (Dubrovnikut antient). Duke vizituar Pejën është disi një udhëtim nëpër kohë të ndryshme, kohët e ilirëve, Bizanti, periudha osmane, luftërat botërore, ndieshëm - mekanizma të dhe historinë e re, duke përfshirë sot, kështu, duke vizituar Peja ju do të fi nd dhe të shohim objekte të ndryshme dhe shenjat e lashtë qyteti, (edhe pse shumica e tyre janë varrosur ende dhe nuk ka eksplorimet archaeo- logjike ende nuk është ndërmarrë). Ne mund të fillojë me pozicionimin e qytetit të Pejës në epokën ilire (gurët e zbuluar mund të gjenden në muzeun etnografik), ju mund të vizitoni monumentet fetare si xhamitë, kishat katolike dhe ortodokse, teqetë, hamami i Haxhi Beut, mulli i Haxhi Zeka, gur njësi banimi ( "Kullat") të Pejës, qytetit banesat e vjetra / shtëpive, veshjet tradicionale, kulturën dhe zakonet tradicionale, dora bërë produktet artizanale, etj Përveç udhëtim kulturor që ofron Peja, Peja ka një pasuri të madhe natyrore që rrethon qytetin në pjesën veri-perëndimore të qytetit rreth 1 kilometër nga qendra e qytetit. Pjesa më e madhe e pasurisë së saj natyrore dhe bukuri përbëhet nga rajoni malor të Bjeshkët e Rugovës, që është një pjesë e "Bjeshkët e Nemuna". Disa nga karakteristikat që do të përmendura janë Gryka e Rugovës, lumi Lumbardh, liqenet në 1860 metra mbi nivelin e detit, shpella të panumërta (disa prej tyre janë ende duke u zbuluar dhe hulumtuar), ora wealthy fl dhe fauna mikro-SYS - tem, The majat malore mbi 2000 metra, dhe më shumë, të cilat janë në dispozicion për turistët në mbarë botën. Një nga atraksionet më të mëdha të Pejës është ujëvarat Drini prej 30 metra ujëvarat e larta që janë duke u vizituar nga shumë turistë gjatë gjithë vitit.
Monumenteve historike dhe kulturore
Në qytetin e Pejës dhe rrethinat e kjo është që ju mund të fi nd një numër të madh të monumenteve historike dhe kulturore që shënojnë kulturën dhe traditën e këtij filluar bashkisë nga periudha ilire e deri më sot. Ka shumë monumente historike si: shtëpi guri (Kullat), banesat e vjetra të qytetit, monumente fetare, shumë xhami, kisha katolike dhe ortodokse, teqetë, Hamami i Haxhi Beut, Mulliri i Haxhi Zekës, Old City Pazari (e Carshija e Vjetër), si dhe shumë objekteve dhe monumenteve të tjera që shënon qytetin e Pejës me vlerat e saj historike gjatë epokave të ndryshme. Të gjitha këto monumente janë karakterizuar me vlera origjinale arkitektonike, ndërtuar nga mjeshtrit e asaj tregtisë që ka punuar kryesisht me dru dhe gur, dhe kjo është arsyeja pse qyteti i Pejës është një nga destinacionet që është domosdoshmëri për t'u vizituar dhe për të marrë një udhëtim përmes hapat e histories.

HOTEL NORA

HOTEL LEO

HOTEL MERGIMI

HOTEL CARDAK

SEMITRONIX HOTEL

HOTEL GOLD-PEJA

HOTEL CAMP CARAGAQ

KING HOTEL