KËRKIM

EMËR
ÇMIM -
QYTETI
STANDARD
 

Festa - Hotele në Mitrovicë Kosovë


Qyteti ka marrë formën e një qyteti modern pas aranzhimeve urbane që u kryen në vitin 1964. Ka një arkitekturë tipike me një shesh qendror dhe rrugë që zbresin nga kodrat e Bolichit në qendër të qytetit, në buzë të Vjosa ku ka shtigje paralele Lumi me shumë sipërfaqe të gjelbra dhe të lulëzuara "Autorët me fanatizëm mbajnë fjalët e miqve që justifikojnë mikpritjen, si të frikohen se, këtë herë miqtë nuk janë mjaft të lumtur dhe duhet të dinë se si miqtë kanë Por nuk kishim nevojë për konfirmimin e Çelebit apo fjalëve të bukura të Edit Durhamit, sepse asgjë nuk kishte ndryshuar, as shija e mikpritjes, as shija e ushqimit, as bukuria e natyrës. Edhe trëndafila shekullore ishin si Të harlisur ashtu siç ishin, siç bënë kur kishte "Krajlica e shqiptarëve", siç thërrnin malësorët shqiptarë Durham.
 "Qyteti i Përmetit është sinonim i një qyteti me mikpritje të rrallë, një qytet me lule, këngë popullore, lirika lirike, një qytet i verës dhe rakias dhe glikë tipike dhe unike si gjitari, kumbulla, kajsi etj. Dhe qyteti brenda Ka Edhe pse është i vogël, ka rrugë me kalldrëm me kalldrëm dhe shtëpi me arkitekturë të veçantë, ndërsa në periferi ka disa harqe tipike, harqe të shekullit të XVIII, siç është ajo e Katiu, Bënja etj, por ka gjithashtu Natyra e mrekullueshme në të gjithë zonën. Është mëkat të mos vizitosh të paktën një herë në qytet si Përmet.
Kushtet e favorshme gjeografike dhe klimatike. Zona malore e rrethit ka hapësira të mëdha dhe virgjërore që mund të shërbejnë si zona të ecjes dhe alpinizmit. Klima mesdhetare, dielli dhe temperaturat e larta mesdhetare janë shumë të favorshme për zhvillimin e këtyre aktiviteteve. Mjedisi i mbrojtur natyror
Dihet se në antikitetin e quajtur "Trifilia", pjesë e "Rajonit Melotik", emri i Përmetit vjen nga një hero i quajtur Premt, nga i cili historia na ka arritur, gjenerata pas gjeneratave. Thuhet se ky hero që të mos binte në duart e armikut, vendosi të hidhte larg nga "Guri i Qytetit", një gur i madh që ndodhet pranë qendrës së qytetit; Një tipar tjetër i vendit është shumëllojshmëria e trëndafilave të gjetura në të gjithë qytetin, në park, si dhe në shtëpitë e vjetra ku është quajtur "Qyteti i Roses". Qyteti u krijua si një qendër administrative në shekujt e 15-të dhe 16-të, përmendur nga të dhënat historike turke, si një vend i pasur me tregje, magazina dhe bujtina, kështu që kjo zonë ishte një qendër tregtare e begatë. Të dhënat historike otomane nga viti 1431 deri në vitin 1432 i referohen faktit se qyteti kishte 42 shtëpi, ndërsa në shekullin e 16 ajo numëronte 136 shtëpi. Në vitin 1938, Përmet kishte rreth 3000 banorë dhe 104 fshatra si zona të ndara. Gjatë Luftës së Dytë Botërore u dogjën katër herë, duke e transformuar atë disa herë. Përmet ndodhet rreth 240 metra mbi nivelin e detit me një sipërfaqe urbane prej 120 hektarësh, prej të cilave 99.000 m² sipërfaqe të gjelbëruar. E vendosur 30 km në kufirin me Greqinë. Qyteti i qetë i Përmetit, i cili tani numëron rreth 12,000 banorë, konsiderohet si regjimi komunist jozyrtar komunist shqiptar; Ka një shesh të bukur në qendër të dedikuar për heroin dhe diplomatin shqiptar, Abdyl Frashëri. Këtu është gjithashtu një statujë e madhe e realizmit socialist që përfaqëson një partizane (vepra e skulptorit të madh shqiptar Odhise Paskali). Përmet ka luajtur një rol të rëndësishëm politik në Shqipëri: këtu ishte ajo që në vitin 1944 Kongresi i Përmetit krijoi qeverinë e përkohshme duke hapur rrugën për regjimin Enverist. Një nga ndërtesat më të shquara është Kisha e Shën Nikollës, në lagjen Varosh: është një ndërtesë e gjatë dhe e tharë e shkatërruar pjesërisht nga fushata e ateizmit, por në çdo rast është ndërtuar me mjeshtëri.

HOTEL ANA

HOTEL TRIFON KALUDHI

HOTEL PERMETI

HOTEL AROMA

HOTEL RAMIZI