KËRKIM

EMËR
ÇMIM -
QYTETI
STANDARD
 

Di vacanza - Alberghi a Kruja Albania


Historia moderne duket të fillojë në 1199 kur sundimi venezian u vendos në qytet. Fqinjët tanë veriorë nuk mund të flinin aq gjatë dhe në shekullin e 13-të zona e Himarës ishte e mbuluar nga Anzhuve e Charlemagne në atë që ai e quajti "Mbretëria e Arberisë". Zona ka qenë gjithmonë me një popullsi autoktone shqiptare, kryesisht me prejardhje nga ajo që sot njihet si zona e labirintit dhe që nga shekulli i 15-të edhe që vjen nga zonat e Mirditës dhe Krujës. Në 1431 Himara u përfshi si një najaja e Sanxhakut të Shqipërisë. Duke filluar nga shekulli XVI, si rezultat i disa kryengritjeve, Himara ofroi një sërë privilegjesh dhe një lloj autonomie që e lejonte atë të mbante fenë dhe flamurin. Për fat të keq, mozaiku i rrugëve dhe zonave malore krijoi vështirësi në komunikimin me zonat e brendshme të vendit. Duke shfrytëzuar detin, ata krijuan lidhje tregtare me Greqinë dhe kryesisht Korfuzin, dhe si rezultat i këtyre lidhjeve gjuha greke u soll në qytet. Ende duke ruajtur këngët dhe vajrat që ata gjithmonë thonë në shqip. Në mars të vitit 1914, një bregdet i arsimuar në Greqi, i quajtur Spiro Spiromilo, shpalli Autonominë e Himarës një akt politik të mbështetur nga bajonetat e ushtrisë greke që kishin zbritur atje. Por kjo autonomi u refuzua dhe kurrë nuk u njoh nga forcat nacionaliste kombëtare. Që nga viti 1912 Himara kishte ngritur flamurin e pavarësisë dhe kishte dërguar përfaqësimin e saj në Vlorë.

GUEST HOUSE RONDO 1

GUEST HOUSE RONDO 2

DAJA GUESTHOUSE

APARTMENTS INN

VANGJELI HOTEL