KËRKIM

EMËR
ÇMIM -
QYTETI
STANDARD
 

Di vacanza - Alberghi a Kruja Albania


Në shekullin e lashtë me depërtimin e krishterimit, filloi ndërtimi i kishave - kishave.
Në pjesën juglindore të Slatinës së Vogël, u ndërtua një kishë, ku sot njihet si
"Për kishën dhe fushat e kishës". Great White i përkiste grupit kulturor dardan (shek. VIII-IV), ky lokalitet tani quhet Kala.
Kalaja e Bardhit ndodhet në një kodër të ulët që ngrihet mbi fshat pranë lumit
Drenica, mbi fusha pjellore. Kalaja ka formë trapezoidale. Në anën lindore dhe atë
Vendet verilindore të kështjellës gjenden në muret e mureve mbrojtëse, tani të mbuluara me humus.
Linja hekurudhore Fushë Kosovë-Pejë u ndërtua. Në vitin 1922, qyteti i Prishtinës ishte i lidhur me hekurudhën, stacionin në Fushë Kosovë / Kosovo Polje (lidhja e stacionit hekurudhor me pompën - rregullimi i rrugës së re).
Fushë Kosovë / Kosovo Polje si një vendbanim, u zhvillua pas krijimit të stacionit hekurudhor i cili fillimisht ishte quajtur "Bresje". Deri në vitin 1914, koha kur turqit u larguan përfundimisht nga Kosova, askush nuk erdhi në hekurudhën e stacionit. Pas Luftës së Dytë Botërore, fusha e pabanuar përgjatë rrugës që lidh Stacionin hekurudhor dhe Prishtinën bëhen më tërheqëse për banorët e rinj. Formohet një vendbanim përgjatë rrugës që quhet "Kosova" ose ("novoselo"). Ndërsa në atë kohë stacioni hekurudhor quhej "Prishtina". Pas vitit 1935, kur binarët e hekurudhave janë liruar.

APARTHOTEL KOSVEGAS

HOTEL BALI

HOTEL VERA RESTAURANT