KËRKIM

EMËR
ÇMIM -
QYTETI
STANDARD
 

Di vacanza - Alberghi a Kruja Albania


Ne vetvete Borshi është një vend i pasur në histori - aty ka një fortesë që është shumë e mirëbajtur për rrënjët e saj të hershme - dhe gjurmët e tij të ekzistencës shtrihen gjerësisht, e cila e bën atë vlerë jo vetëm si një destinacion të pushime freskëta, por si një pikë të mirëfilltë referimi turistike që ka atë që ju ofrojmë

Gjiri i mrekullueshëm pak kilometra i gjatë nuk na habit që t'i shkruajmë atij, ai nuk lejon asnjë vizitor për asnjë vizitor, të huaj ose vendas. Nuk ka një njeri të vetëm që ka kaluar në bregun e bardhë Borshi
Gjithashtu aty ndodhet edhe nje keshtjelle e vjeter qe quhet "Kështjella Sopot" ose "Kalaja e Greqisë", dhe sipas dijetarëve, ajo daton në shekullin e dymbëdhjetë. Ishte përdorur për qëllime luftimi apo fortifikimi deri në fund të shekullit të 19-të. Kohët e fundit, sundimtari i tij ishte Ali Pasha Tepelena, ndoshta për shkak të vlerave të shumta që kishte si strateg, e konsideroi këtë kështjellë një pikë të fortë mbështetjeje ndaj detit Jon, me të cilën përballet Korfuzi, të cilin ai mund të vëzhgonte si në pëllëmbën e dorës së tij. Kalaja u ndërtua në rrënojat e qytetit të lashtë të kohëve të lashta, që më pas quhej Meandria.
Gjurmët e qytetërimit tregojnë se vendi ishte vlerësuar nga banorët e atëhershëm, të cilët vendosën të ngrinin vendbanimet e tyre atje, të cilat ata bënë vetëm kur ishin të sigurt për pozicionin gjeografik të favorshëm të zonës. Muret rrethuese të qytetit ishin shumë të gjata dhe të fortifikuara. Ata rrethuan të gjitha ndërtesat e atëhershme, duke u dhënë atyre siguri për banorët. Në kohën e pushtimit turk, në kështjellë u ndërtua një xhami, gjurmët e të cilëve mbeten sot, pasi kalaja ruan një gjendje shumë të mirë dhe është plotësisht në gjendje të tregojë historinë e saj Gjurmët e fshatit janë të vendosura në një shkëmb në 300 metra mbi nivelin e detit. Ju do të gëzoni shijuar vlerën e ndërtimeve karakteristike, të gjitha në gur, ku nuk ka mungesë imagjinimi dhe praktike.

DASHO HOTEL

HOTEL ELISABETA