KËRKIM

EMËR
ÇMIM -
QYTETI
STANDARD
 

Праздник - Отели в Korce Албании


I ndodhur në pjesën jugore të Shqipërisë, Gjirokastra shtrihet në anën e pjerrët të luginës së Drinos me një pamje historike të përshtatur nga malet me borë. Ky 'qytet me një mijë hapa' përfshin qindra shtëpi kullë në stilin osman, me kulmet dalluese prej guri, ballkone prej druri dhe mure guri të bardhë. I dominuar nga krahët e kullës së saj të madhe, Gjirokastra është një qytet magjik me një të kaluar të trazuar. Nga fortesa feudale deri te xhevahiri osman deri në koloninë italiane, qyteti ka njohur shumë sundimtarë dhe ka frymëzuar poetë, autorë dhe artistë. E njohur nga shumë njerëz si Qyteti i Gurit, Gjirokastra është një qendër në zhvillim për turizmin e trashëgimisë kulturore. Një shëtitje rreth rrjetit të rrugëve me kalldrëm që ngjiten pjerrësisht nga pazari do t'ju transportojë në kohë. Një vizitë në kështjellën e madhe të shekullit të 13-të sjell gjallë ngjarjet aventureske të sundimtarëve mesjetarë dhe mizoritë komuniste. Ka shumë për të parë në Gjirokastër dhe zonat përreth, dhe një qëndrim në shtrat dhe mëngjes strehim në një nga shtëpitë osmane konvertuar mund të bëjë një bazë të shkëlqyer për të eksploruar rajonin. Shpresojmë që kjo uebfaqe të sigurojë gjithçka që ju duhet të frymëzoheni për të vizituar Gjirokastrën.

HOTEL GERALDO

HOTEL SELFO

HOTEL OLIMPIK

HOTEL QIQI

GRAND PARK HOTEL

FRESKIA E VIROIT

COMPLEX SHEHU