KËRKIM

EMËR
ÇMIM -
QYTETI
STANDARD
 

Festa - Hotele në Mitrovicë Kosovë


Voskopoja dhe Vithkuqi ishin një burim prosperiteti. Shkatërrimi i tyre ishte si shkatërrimi i vendit. Megjithatë, Voskopoja do të vjedh më vonë dhe ky Faveyrial kishte mësuar nga dëshmitë e shumë prej Voskopojarëve që kishin takuar dhe ende kanë banuar atje. "Voskopojares fajësuan luksin e tepërt të grave të tyre. Kjo është aq e vërtetë që vetë Perëndia i vuri duart e të ligjve të punonin për të udhëhequr ata që kanë dalë nga rruga e Zotit. Duke parë pamundësinë për të qëndruar në një vend plot me Armiqtë, Voskopojaret kërkonin një garnizoni, por garnizoni përfundoi se çfarë kishin filluar kuzhinat e tjera dhe pastaj të gjithë të pasurit e braktisën këtë vend, njëra pas tjetrës
Faveyrial ka mbajtur një marrëdhënie të vazhdueshme me shqiptarët dhe ishte pikërisht udhëtimi i tij drejt juglindjes së Shqipërisë, Korçës dhe Voskopojës, gjë që e bëri atë të shkruante historinë e vjetër të shqiptarëve. Në shkrimet e tij, Voskopoja kishte tre kisha të mëdha: ajo e Shën Marisë, e Karallambit dhe e Shën Nikollës. Ajo kishte më shumë se 45,000 banorë. Shkollat e saj ishin të shumta dhe lulëzonin. Ata u ndoqën jo vetëm nga fëmijët e qytetit, por edhe nga njerëz të tjerë nga Nikolica, Lipoteni dhe nganjëherë shumë larg. Nga Voskopoja, si dhe nga Janina, për të përfunduar studimet më vonë shkuan në shkollat e Italisë ...
Voskopoja, qyteti i lumtur, u plaçkit për herë të parë në 1753 ose 1754. Osmanët osmanë të Danglit dhe Kolonjës ishin fillimi i këtyre katastrofave. Ata plaçkitën karvanët dhe vranë ata që vinin në treg të këtij qyteti. Për Shqipërinë e Sipërme

VILA FALO

MOSKOPOLI GUESTHOUSE

HOTEL AKADEMIA

OXYGEN HOTEL

GUESTHOUSE FILIANA