KËRKIM

EMËR
ÇMIM -
QYTETI
STANDARD
 

Di vacanza - Alberghi a Kruja Albania


Velipoja, një thesar "i pazbuluar" Për të folur pak. Por kjo nuk e ka hequr privilegjin të jetë një nga atraksionet turistike me vlerë të dhisë. Nëse mediat disi përjashtohen nga promovimi dhe politikat e turizmit kanë hedhur në periferi të vëmendjes, është natyra që me gjithë dëshirën dhe përkushtimin e Velipojës qëndron me gurët më të çmuar, duke u kthyer në diademin e bregdetit Adriatik. Velipoja është e njohur për detin e pastër dhe rërën kuruese, lagunën me lloje të ndryshme, pyjet e dendura pyjore, malin me pamje madhështore, lumin Buna dhe mikpritjen karakteristike të vendasve vendas
Plazhi i Velipojës është një nga plazhet më të mëdha në bregdetin shqiptar. Ky plazh kufizohet në veri me grykën e lumit Buna dhe në jug me plazhin e Shëngjinit. Me një vijë bregdetare prej 14.5 kilometrash, ofron hapësira të pafundme të mbushura me rërë të zezë, pisha të butë bregdetare, ujë të pastër dhe të qartë, rezerva natyrore, laguna dhe ishuj që formojnë në pamjet më të bukura të imazheve interesante.
Velipoja, sipas prezantimeve vjen nga sllavja e vjetër, "Veliko polje", që do të thotë Plain e Madh. Nuk ka shpjegim të hollësishëm për origjinën e këtij pagëzimi sllav, por fakti që në Shkodër ka disa ndikime të tjera sllave mbi toponimet, na udhëzon në logjikën e huazimeve nga fqinjët. Faktet që njohim janë dëshmitarë të popullatave të hershme të kësaj zone. Sipas burimeve, të cilat për një kohë të gjatë bëhen të pasur, mësohet se Velipoja ka filluar të popullojë pas viteve 60 të shekullit të kaluar. Megjithatë, të dhënat historike tregojnë se kjo zonë njihet si vendbanim që nga shekulli i nëntëmbëdhjetë. XV. Ekzistenca e kukullave të gjetura në Luarz dhe në Malin e Zi, rrënojat e kishës në brigjet e lumit Buna dhe gjetjet e tjera arkeologjike, konfirmojnë faktin se ajo është një dimension dimenzional i qytetërimit. Në periudhat e mëvonshme, të cilat datojnë që sot, kjo zonë ishte e dominuar nga fisi i vjetër katolik i Kastratit, i njohur si fis i pesë baharanëve. Popullsia është krejtësisht shqiptare, kryesisht katolike.

HOTEL ERJANI

APART-HOTEL SELITA

HOLIDAY HOTEL

HOTEL VIKTORIA

HOTEL ANDREA

GUESTHOUSE ASTERI

HOTEL ALEKSI

GUETSHOUSE EMANUELI

HOTEL SILBELA

HOTEL ATHINA

MUJA COMPLEX

HOTEL LONDON

HOTEL ADRIATIK

HOTEL DRONI

HOTEL BELGJIKA

HOTEL QETESIA

HOTEL ARDA

MESDHEU APARTHOTEL

FANTAZIA HOTEL

TOKA APARTMENTS

GUESTHOUSE FEZAL